2021. ápr 19.

Maserati Levante Hybrid - Gyorsabb, zöldebb, egyedi

írta: 21századiautósvilág
Maserati Levante Hybrid - Gyorsabb, zöldebb, egyedi

maseratilevantehybrid03.jpgHogy gyorsabb és egyedibb a hagyományos öngyulladós motorokkal szerelt testvéreinél, az nem vitás. Talán zöldebb is. De hogy egy 330 lóerős prémium szabadidő-autó mennyire környezetbarát?! Mindenesetre a Maserati második hybrid modellje, ami egyúttal az első villamosított SUV-ja, jól mutatja az autóiparban jelenleg zajló változásokat, trendeket. Következzen a Kínában leleplezett Levante Hybrid!

A Shanghai Auto Show színpadán és a virtuális térben párhuzamosan debütált az olasz márka első villamosított SUV-ja, mely újabb fontos lépést jelent az elektromos autók gyártása terén megfogalmazott stratégiájának megvalósításában. Ennek lényege, hogy úgy kell növelni az új modellek teljesítményét, hogy közben hűek maradjanak a Maserati eredeti értékeihez, vagyis miközben kimagasló agilitást, luxust és vezetési élményt kínálnak, kevesebb üzemanyagot égessenek el. Ilyen az új hibrid Levante is, mely ráadásul magáénak tudhatja a Maseratikra jellemző, semmivel nem összetéveszthető dübörgő orgánumot.

maseratilevantehybrid04.jpg

A Levante Hybridet hajtásáról egyébként egy négyhengeres, kétliteres benzinmotor és egy 48 voltos hibrid rendszer kombinációja gondoskodik, utóbbi a lassításkor és fékezéskor keletkező energiát táplálja vissza az szabadidő-autó hátuljába szerelt akkumulátorokba. Ennek és a könnyebb erőforrásnak hála, a Levante Hybrid jobb súlyelosztással rendelkezik a testvéreinél, ami fokozza a menetdinamikát és a vezetési élményt. Ráadásul a csomagtartójának a kapacitása is maradt a régi, alapra 580 literes. Hogy milyen menetteljesítményekre képes, arról itt olvashatnak.

maseratilevantehybrid02.jpg

Itt viszont a Levante Hybrid egyedi jellemzőivel folytatjuk, hiszen a szigonyos SUV számos külső és belső stíluseleme kék színben tündököl, melyek a szabadidő-autó hibrid mivoltát hívatottak jelképezni. Így például a sárvédő három ikonikus légbeömlő nyílása, a féknyergek, valamint a C-oszlopon elhelyezett logó. De ugyanez az árnyalat visszaköszön az utastérben is, méghozzá az ülések öltéseihez használt cérna esetében. Feltétlen említést érdemel még az új Azzuro AStro névre keresztelt, háromrétegű metálfényezés is, ami a márka egyedi felszereltségi programjának, a Maserati Fuoriserie-nek része. Az újdonság premierjén David Beckham, a Maserati új globális márkanagykövete is részt vett, aki az alábbi videó alapján ugyancsak örül az együttműködésnek...

További képek és műszaki adatok itt találhatók a Maseratiról!

Szólj hozzá

Maserati Maserati Levante Hybrid hybrid hajtáslánc