2021. jún 23.

MINI - Íme, a 2021-es generáció

írta: 21századiautósvilág
MINI - Íme, a 2021-es generáció

mini2021mobem03.jpgMegérkeztek Magyarországra a 3- és 5-ajtós, valamint a Cabrio MINI legújabb változatai.

A modellek frissítésével a MINI tovább erősíti a vezetési élmény, a lebilincselő kisugárzás és az egyedi stílus négykerekű nagyköveteként ismert kínálatának prémium pozícióját. Az újdonságok letisztultságát adó karosszéria-kiegészítők a márka által fémjelzett stílusjegyeket nyomatékosítják, a Multitone Roof színátmenetes tetőfényezés pedig újabb személyre szabhatósági lehetőség előtt nyit utat. Miközben az utastérben széleskörűen újragondolt műszerfal hangsúlyozza a MINI prémium karakterét, addig az izgalmas alap- és extrafelszereltségek, az új karosszériafényezési árnyalatok és könnyűfém keréktárcsák, az utastéri- és ülőfelületek, valamint az innovatív futómű-technológiai, vezetés-támogató, valamint járművezérlő és járműkapcsolati megoldások minden eddiginél vonzóbáb varázsolják a brit kisautókat.

mini2021mobem4.jpg

A MINI friss dizájnja az eddiginél is letisztultabb, modernebb köntösbe öltözteti az egyedi stílusú négykerekűeket. Különösen kifejező a frontrészük: meghatározó részlet a nagyobb felületet körülölelő hűtőrács-keret, melyeket a jellegzetes kialakítású első fényszórók fognak közre. Újdonság, hogy a helyzetjelzők helyére függőlegesen vágott légbeömlők kerültek a lökhárítóra, melynek – a rendszámtábla-tartóként funkcionáló - keresztmerevítő eleme immár nem feketében, hanem a karosszéria színében pompázik.

mini2021mobem01.jpg

Oldalnézetből a szokásos karosszériaarányok és a rövid túlnyúlások fémjelzik a 2021-es MINI-ket, szembetűnő újítások viszont a kerékjárati ívek átszabott kontúrjai. Emellett már az első kerékjárati ívek fölé helyezett, szintén új oldalsó irányjelző-panelek is LED-ekkel „pislognak”. A belsőégésű erőforrással szerelt MINI-ket hátulról minimalista felületkialakítás jellemzi, a hátsó lökhárító hatszögletű, fekete betétjének vonalvezetése a hűtőrács-keret motívumát idézi.

mini2021mobem.jpg

Megújult a MINI Cooper SE is, mely a brit márka első tisztán elektromos meghajtású típusa volt. Koncepciójának alapjául a háromajtós MINI szolgált, így örökölte annak karosszériaarányait, stílusjegyeit, helykínálatát és atmoszféráját. Ráadásul a 135 kW / 184 lóerő maximális teljesítményre képes elektromos motorjának azonnali teljesítmény-leadása és a forradalmi kipörgésgátló technológiával dolgozó, innovatív menetstabilizáló rendszere együttesen gokartos vezethetőséggel és agilitással ruházza fel a Cooper SE-t, amelynek lítium-ion akkumulátora egyetlen feltöltéssel 235 – 270 kilométer hatótávot garantál. Mivel az energiatároló egységet a mérnökök mélyen a padlólemezbe süllyesztették, a zéró emissziójú MINI csomagtartójának térfogata (211 liter) így literre pontosan megegyezik a belsőégésű erőforrással hajtott háromajtós MINI hasonló értékével.

mini2021mobem02.jpg

Végül, de nem utolsósorban a MINI John Cooper Works még inkább előtérbe az adottságait előtérbe helyező, egyszerre letisztult és összetéveszthetetlen dizájnelemeket. A háromajtós vagy kabrió kivitelű MINI John Cooper Works modelleket egy MINI TwinPower Turbo technológiával dolgozó, 2.0 liter hengerűrtartalmú, soros négyhengeres benzinmotor hajtja, melyet a motorsport-specifikus John Cooper Works részleg „piszkált fel”. Így a maximális teljesítménye 170 kW / 231 lóerő, maximális nyomatéka pedig 320 Nm, amelyekkel a MINI John Cooper Works 6,3 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre – a hatfokozatú manuális váltó segítségével.
„Sikeresen indult az idei első öt hónap a MINI magyarországi értékesítésének szempontjából, hiszen 218 darabos eladással nagyon erős teljesítményt hozott a márka a január-május időszakban. Kiváltképp sikeres volt a MINI Cooper SE elektromos modellünk, melyből 53 db kelt el. Az átfogóan megújult 3-ajtós, 5-ajtós és Cabrio modellek bemutatásával további lendületet kaphatunk, így még több magyar ügyfélhez juthatnak el modelljeink” – mondta el Németh Balázs, a MINI márkavezetője a tatai bemutató alkalmával.

A már Magyarországon is rendelhető új MINI modellek bruttó listaárai:

  • MINI Cooper 3-ajtós: 6 990 000,-Ft
  • MINI Cooper 5-ajtós: 7 263 000,-Ft
  • MINI Cooper Cabrio: 8 430 000,-Ft
  • MINI Cooper S 3-ajtós: 8 117 000,-Ft
  • MINI Cooper S 5-ajtós: 8 390 000,-Ft
  • MINI Cooper S Cabrio: 9 650 000,-Ft
  • MINI John Cooper Works 3-ajtós: 9 580 000,-Ft
  • MINI John Cooper Works Cabrio: 11 090 000,-Ft
  • MINI Cooper SE: 10 995 000,-Ft

 

Szólj hozzá