2021. jún 24.

SsangYong Motor - Középpontban a környezetbarát járműfejlesztés

írta: 21századiautósvilág
SsangYong Motor - Középpontban a környezetbarát járműfejlesztés

ssangyongkorandoemotion.jpgA SsangYong Motor bejelentette, hogy a jövőre való felkészülés jegyében felgyorsította az autófejlesztő programját, melynek kulcsfontosságú eleme a Korando e-Motion elektromos jármű gyártása.

A SsangYong Motor jövőbeni üzleti-és termékstratégiájának középpontjában a környezetbarát járműfejlesztés áll. Ennek jegyében június 14-én már meg is kezdődött a Korando e-Motion gyártása, mely az első közepes méretű elektromos SUV Koreában. Igazi családi autóként tágas belsőt és első osztályú kényelmet kínál, karosszériája pedig rendkívül aerodinamikus, minimalizálva a légellenállást. Európába 2021. októberében érkezik meg, Magyarországra viszont csak 2022 januárjában jön.

ssangyongj100.jpg

Ezzel párhuzamosan a vállalat azt is bejelentette, hogy felgyorsítja a következő elektromos modelljének a fejlesztését. Ez egy – jelenleg J100 néven futó – szintén közepes méretű szabadidő-autó lesz, a SsangYong erőteljes stílusjegyeivel megspékelve.

ssangyongj100a.jpg

Az elektromos autók fejlesztésének, valamint a további környezetbarát megoldások felkutatásának nem titkolt célja, hogy a SsangYong Motor a gyorsan változó autóipari trendeknek megfelelve, hosszú távon sikeres stratégiát kiépítve, megújulva, versenyképesen működjön tovább. Egyébként a keleti márka az idén tovább növelte a magyarországi piaci részesedését, s a forgalomba helyezett autók száma is 45,63 százalékkal növekedett. Jelenleg az első öt hónapban 450 darab eladott autónál tart a Ssangyong a hazai piacon. Az autósvilág további hírei, érdekességei itt olvashatók.

Szólj hozzá