2021. júl 27.

SsangYong Musso Grand 2021 - Kemény fickó

írta: 21századiautósvilág
SsangYong Musso Grand 2021 - Kemény fickó

ssangyongmussogrand2021b.jpgA SsangYong Musso Grand – felénk régen Rexton Sports néven futott, de más piacokon Khan néven is előfordulhat – már 20 éve vezető és úttörő szerepet tölt be a koreai pick-upok piacán, most pedig a frissítésen átesett modell világszerte megerősítené a pozícióját. Méghozzá a „Go Tough” koncepció segítségével.

ssangyongmussogrand2021a.jpg

A hazájában már áprilisban leleplezett új nemzedéket úgy tervezték újra, hogy a pick-up még inkább alkalmazkodjon a mai igényekhez, legyen szó munkáról vagy akár szabadidős tevékenységről. Ehhez a „Go Tough”tervezési koncepciót használták. Lee Kang, a SsangYong Design Center vezetője így mutatta be az újdonságot: „Az új Musso Grand az erőt és a szívósságot testesíti meg. A grandiózus hűtőrács tekintélyt parancsoló megjelenést ad az autónak, a megújult LED ködlámpák pedig szépen beleilleszkednek a masszív karosszériába.” Az biztos, hogy előröl és hátulról is igen látványos a Musso Grand, a masszív, erőteljes látványhoz persze az ugyancsak megújult, 17, 18 és 20 colos könnyűfém keréktárcsák is hozzájárulnak. A vásárlók emellett nyolc elegáns fényezés közül választhatnak, a Grand Fehér, a Gyöngyház Fehér, a Space Fekete, a Marble Grafit, az Atlantic Kék, az Indian Vörös, az Amazónia Zöld és a Galaxies Szürke árnyalatok mellé kétféle belső színösszeállítás társulhat. A „szokásos” fekete szövet belső helyett fekete vagy nyeregbarna Nappa bőr kárpitozás is rendelhető, utóbbi igencsak feldobja az kabin atmoszféráját. A 8 colos Smart Audio, vagy 9,2 colos navigációs rendszerek, valamint az Apple Carplay és Android Auto funkciók azt is lehetővé teszik, hogy az utasok tükrözzék a telefon kijelzőjét. További kényelmi újdonság a 360 fokos panoráma kamerarendszer, az intelligens kulcs, a kétzónás digitális légkondicionáló, és a fűthető-szellőztethető ülések.

ssangyongmussogrand2021t.jpg

Az új Musso Grand, platóhossza 1610 mm, szélessége 1570 mm, mélysége 570 mm, hasznos teherbírása felszereltségtől függően, laprugós verzió esetén 990-1000 kg, tekercsrugós esetén 795-805 kg. Emellett étféle hátsó felfüggesztéssel érhető el az autó. A laprugós verzió nagyobb terhelhetőséget biztosít, míg az 5 lengőkaros, tekercsrugós változat kiemelkedő menetkomfortot és vezetési élményt ad.

ssangyongmussogrand2021s.jpg

A Grand Musso tekintélyes orrában a jól bevált 2.2 literes e-XDI dízelmotor teljesít szolgálatot, amelyhez hatfokozatú manuális vagy ugyancsak hatfokozatú AISIN automata váltó kapcsolódhat. Az erőforrás maximális teljesítménye 181 lóerő (4000-es fordulatszámon), miközben a csúcsnyomatéka 420 Nm - az 1600-tól 2600-ig tartó fordulatszám-tartományban. A kapcsolható összkerékhajtás rendszer (4WD) a hátsó tengelyen elhelyezett, önműködő, mechanikus differenciálzárral kiegészítve mind terepen, mind pedig csúszós, egyenetlen útfelületeken stabil vezetési teljesítményt nyújt.

ssangyongmussogrand2021c.jpg

Az új Musso Grand-ot a balesetek megelőzése érdekében is számos fejlett funkcióval felszerelték, többek között ultra nagy szakítószilárdságú alvázkeret alkamaztak, széria a 6 légzsák és az ADAS (Intelligens Vezetőtámogató Rendszer). Ebbe beletartozik az AEB (autonóm vészfékező rendszer), az FVSA (kocsisor indulására figyelmeztetés), HBA (távolsági fényszóró asszisztens), LDW (sávelhagyásra figyelmeztető rendszer), FCW (frontális ütközés veszély figyelmeztetés), LCW (sávváltás-asszisztens), RCTA (hátsó keresztforgalom figyelő), BSD (holttérfigyelő).

ssangyongmussogrand2021sz.jpg

Erő és biztonság, sok-sok kényelemmel kiegészülve. A SsangYong így jellemzi röviden a megőjult Musso Grandot, mely a Go Thoug koncepció jegyében készült. Az autósvilág további hírei, érdekességei itt olvashatók.

Szólj hozzá

pickup haszonjármű SsangYong SsangYong Musso Grand 2021