2023. júl 22.

Bestseller lesz a BRABUS XLP 800 6x6 Adventure

írta: 21századiautósvilág
Bestseller lesz a BRABUS XLP 800 6x6 Adventure

brabus_xlp_800_6x6_adventure-m-amg_g_63_outdoor_11.jpgEnnek a nagy teljesítményű, profi terepjáró pick-upnak az alapját a Mercedes-AMG G63 adja, ám a BRABUS mérnökei a legmodernebb CAD szoftverrel alaposan átalakították: meghosszabbították a vázát, pick-up karosszériát építettek rá, a motorja pedig három portáltengelyt hajt. Utóbbiak – a hatalmas, 47,3 centiméteres szabad hasmagassággal - páratlan terepképességgel ruházzák fel a monstrumot, mely „kereken” 623 centiméter hosszú, s rengeteg helyet kínál a platóján a szabadidős felszerelések számára.

Mindhárom tengelye független felfüggesztéssel készül, a portáltengelyekhez számos alkatrészt egyedileg, a semmiből gyártottak le CNC technológiával a BRABUS mérnökei. A titán bevonatú alumíniumból készült, egyedi futóművet a KW-vel szoros együttműködésben fejlesztették ki, a lengéscsillapítókat és a rugókat kifejezetten a jármű tömegéhez és a hasmagasságához igazították. A csillapítás mértéke a pilótafülkéből állítható. brabus_xlp_800_6x6_adventure-m-amg_g_63_outdoor_4.jpg

Az új, fütött ablakú fülkefal mögött kifejezetten ehhez a járműhöz kialakított plató várja a felszereléseket. Az oldalfalai karbonból készültek összetett pre-preg eljárással, míg az oldalra nyíló hátfalat és a padlót acéllemezből gyártották. A matt fekete bukókereten két nagyteljesítményű, hátrafelé néző LED-lámpa is helyt kapott, megkönnyítve és biztonságossá téve a plató rakodását sötétben.
brabus_xlp_800_6x6_adventure-m-amg_g_63_outdoor_9.jpgHa valakinek még nem tűnt volna fel eddig, a BRABUS XLP 6x6 ADVENTURE minden szögből kiemelkedik a tömegből, de előröl kifejezetten lenyűgöző a brutális sárvédőinek hála. Az agresszív megjelenéshez az ADVENTURE kengururács és a masszív lökhárítóba integrált csörlő is hozzájárul. Ugyanakkor számos, fényes fekete karbon alkatrész erősíti a pick-up sportos karakterét, így például a motorház powerdome-ja, a szélvédő fölé illesztett légterelő, melynek négy kerek LED-es fényszórója éjszaka is kiemelkedő megvilágítást biztosít. A fel- és kiszállást elektromosan behúzható lépcsők könnyítik meg, s mivel a sárvédők szélesítésekbe is LED-es fényszórókat építettek, sötétben is biztonságos a beszállás. Mindezen túl a pick-up spéci, 90 fokos nyitási szöget nyújtó BRABUS „Easy-Entry” hátsó ajtópántokkal van felvértezve.
brabus_xlp_800_6x6_adventure-m-amg_g_63_outdoor_20.jpg
A pick-up mozgatásáról a BRABUS 800 négyliteres, ikerturbós V8-as motorja gondoskodik, méghozzá nem is akármilyen dinamikával. A két, egyenként 1,6 bar maximális nyomást produkáló feltöltőknek, az egyéni befecskendezés- és gyújtásvezérlésnek köszönhetően, 800 lóerős maximális teljesítmény és 1000 Nm-es csúcsnyomaték áll a pilóta rendelkezésére, előbbi 6600-as, utóbbi 3600-as fordulaton jelentkezik. A bődületes erőt egy kilencfokozatú automata váltó adja át a hat keréknek, opcionálisan BRABUS RACE karbon váltófülekkel. Így a hatkerekű pick-up alig 5,8 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra, s akár 210 km/h-val is képes repeszteni. A BRABUS hozzáteszi, hogy azért csak ennyivel, hogy védjék a terepabroncsokat. Eközben a BRABUS Boost Xtra adapter és a BRABUS nagyteljesítményű rozsdamentes kipufogórendszere mindvégig megfelelő hangzást nyújt.
brabus_xlp_800_6x6_adventure-m-amg_g_63_outdoor_15.jpg
A BRABUS XLP 800 6x6 ADVENTRE kizárólag megrendelésre készül, a fotókon szereplő változat ára 1.100.000 euro. Ám az exkluzív modell a BRBAUS várakozásai szerint tutira bestseller lesz. További részletek az autosvilag.com-on.

Szólj hozzá