2022. már 03.

Polestar O2 - Kinyílt a titkok kamrája

írta: 21századiautósvilág
Polestar O2 - Kinyílt a titkok kamrája

polestaro2j.jpgA tisztán elektromos gépkocsikat gyártó skandináv autómárka új tanulmányautója újradefiniálja a sportroadstereket az elektromos korban: az O2 névre keresztelt keménytetős kabrió a nyitott tetős autózás és az izgalmas vezetési élmény kombinációját nyújtja – az elektromos mobilitás minden előnyével. Íme, a részletek!

polestaro2a.jpg

Maximilian Missoni, a Polestar vezető dizájnere így mutatta be az újdonságot: „A Polestar O2 a sportautók új korszakáról szóló víziónk. A nyitott tetejű vezetés örömét az elektromobilitás tisztaságával vegyíti, melynek nyomán új érzelmek bontakoznak ki az autóban. S ahogy az összes autónk esetében, ezúttal is többről van szó, mint az „egyenes vonalú” gyorsulás. Amikor elforgatod a kormányt, akkor kezdődik az igazi szórakozás.”

polestaro2dz.jpg

Ebből már kiderül, hogy a Polestar O2-t úgy tervezték, hogy élénk, könnyű és magabiztos vezetési élményt nyújtson. Márpedig az izgalmas, lendületes vezetés alapja a kiszámíthatóság és a játékosság, amihez a merev szerkezetet, illetve az agilis irányíthatóságot a Polestar 5-ből örökölt, házon belül fejlesztett, kiváló minőségű alumínium platform garantálja. Ehhez jön még a stabil futómű és a közvetlen kormányzás.

polestaro2l.jpg

Az O2 formája a Polestar Precept koncepcióhoz kapcsolódik, pontosabban annak az evolúciója: megmutatja, hogy a márka folyamatosan fejlődő formanyelve miként illeszthető különböző kategóriákhoz, úgy, hogy kézzel fogható maradjon a hasonlóság. Így született meg a kompakt méretű, 2+2 üléses O2, mely minimális túlnyúlásaival, hosszú tengelytávjaival, valamint alacsony ész széles karosszériájával a klasszikus sportkocsi-arányokat mutatja, mégis abszolút modern és „elektromos hangulatú”.

polestaro2.jpg

A Polestar O2 emellett a fenntarthatóság és a technológia fejlődését is remekül példázza, így például az utasterét egy új, hőre lágyuló „mono-material” jellemzi. Utóbbi azt jelenti, hogy egyetlen alapanyagot – az újrahasznosított poliésztert - használnak fel a különböző alkatrészek gyártásához, ami nemcsak jelentős lépés a körkörösség felé, hanem a súlyt és a hulladék mennyiségét is csökkenti. A fejlesztők arra is nagy figyelmet fordítottak, hogy megkönnyítsék a fémek újrahasznosítását is: az eltérő alumíniumkomponenseket felcímkézik, „megőrizve” a tulajdonságaikat.

polestaro2g.jpg

A Polestar O2 folytatja Precept által megkezdett utat – a vállalat jövőbeli tervezési, technológiai és fenntarthatósági ambícióinak víziójaként. A svéd márka három új modell bevezetését tervezi az elkövetkezendő három évben, melyek fokozatosan megvalósítják a tanulmányautókon bemutatott ötleteket a hétköznapok számára.

polestaro2b.jpg

„A Polestar O2 a márkánk főhőse” – méltatta Thomas Ingenlath, a Polestar vezérigazgatója az újdonságot. „Kinyitja az ajtót a jövőbeli lehetőségek titkos kamrájába. Ízelítőt ad abból, amit a házon belüli tehetségünkkel és technológiánkkal megtervezhetünk és fejleszthetünk. Hihetetlenül jól néz ki, és leengedve a tetejét, nem hallva a motor hangját, az valami szuper szenzációs.” További részletek a Polestar O2-ről és az autósvilág újdonságairól itt olvashatók:

Szólj hozzá

Polestar elektromos roadster