2022. már 07.

BRABUS 900 - Hagyománytisztelet

írta: 21századiautósvilág
BRABUS 900 - Hagyománytisztelet

brabus900-2022b.jpgA bottropi tuningcég egy több évtizedes hagyományt folytat az új Brabus 900 szuper-sportkocsival: az E-osztályon alapuló rendkívül erős, nagy teljesítményű, nem túl hivalkodó ötvözetű modellek többször is mérföldkövet jelentettek a cég történetében. A vadonatúj Brabus 900 is egy ilyen báránybőrbe bújt farkas, ahogy a neve is sugallja, a 2022-es születésű gép motorház-teteje alatt egy különösen erős szív dobog.

brabus900-2022dzs.jpg

A 4,5 literesre megnövelt hengerűrtartalomnak és a speciális turbófeltöltő rendszernek hála, a BRABUS ROCKET 900 V8 duplaturbós erőforrása 900 lóerő leadására képes, ami mellé 1250 Nm csúcsnyomaték társul. Pontosabban az autóban 1050 Nm-re korlátozták ezt a fejlesztők. Az 1,4 bar feltöltési nyomást lehetővé tevő feltöltők mellé teljes egészében rozsdamentes acélból készült, nagyteljesítményű kipufogórendszer is jár, melynek integrált, aktív pillangószelepei a jellegzetesen erőteljes V8-as orgánum mellett egy csendes, „Hazatérés” üzemmódot is ajánl. A vörös karbonból készült burkolat alá rejtett erőmű egy átdolgozott motorvezérlő rendszert is kapott, mely lenyűgöző teljesítményleadást és hibátlan gázreakciót biztosít.

brabus900-2022.jpg

Mindezek eredményeként az összkerék-hajtású szedán 2,8 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra, a 300 km/h-s tempót pedig 23,9 másodperc alatt éri el a limuzin, melynek végsebessége 330 km/h. Utóbbi értéket ugyancsak az elektronika korlátozza - a gumiabroncsok védelme érdekében.

brabus900-2022dz.jpg

Annak érdekében, hogy mindezen túl maximális biztonságot és kezelhetőséget nyújtson a Brabus 900, a tervezők szélcsatornába vitték az E-osztályt, hogy kifejlesszenek egy karbon aerodinamikai csomagot, melyek megfelelő mértékű leszorítóerőt generálnak. Az első lökhárító alsó spoilere például csökkenti az első tengelyre ható felhajtóerőt, a csomagtér-fedél diszkrét spoilere pedig növeli a hátsó tengelyre ható leszorító-erőt. Emellett fekete, 21 colos Brabus Monoblock Z „PLATINUM EDITION” csúcstechnológiás kovácsolt kerekekkel, valamint a gyári légrúgós futóműhöz kapcsolódó, a kasztnit 20 milliméterrel lejjebb süllyesztő modullal szerelték fel. A homogénebb megjelenés érdekében a karosszéria összes króm és műanyag elemét feketére fényezték.

brabus900-2022f.jpg

A BRABUS az E-osztály belső terét is exkluzívvá varázsolja: a legfinomabb „BRABUS finom bőr” minőségi címkéket viselő bőrökkel és Alcantarával vonja be a kabin utolsó centiméterét, s mivel a színek és az anyagok választéka szinte végtelen, a legextrémebb vásárlói igényeket is képes kielégíteni. Nemesfa és valódi karbon betétek közül válogathatnak a tulajdonosok, melyek sokféle mintái tovább növelik a személyre szabási lehetőségek számát. Ezen felül olyan spéci tartozékok is rendelhetők a BRABUS 900-hoz, mint a kormányon található BRABUS RACE váltófülek, melyek a pedálokhoz hasonlóan alumíniumból készülnek. A Brabus logós rozsdamentes küszöbburkolatok háttérvilágítása is tökéletesen illeszkedik az utastér hangulatvilágításához.

brabus900-2022c.jpg

A BRABUS 900 komplett autóként is megrendelhető, ám alternatívaként bármelyik Mercedes-AMG E63 S 4MATIC+ átalakítható – akár szakaszosan is – erre a teljesítményszintre. További érdekes adalék, hogy a gyári kombinált fogyasztása 9,1 liter 100 kilométerenként... (www,autosvilag.com)

Szólj hozzá