2021. ápr 29.

Rolls-Royce Phantom Oribe - Két világ, ha találkozik

írta: 21századiautósvilág
Rolls-Royce Phantom Oribe - Két világ, ha találkozik

rollsroycephantomoribe01.jpg

Ez az egyedülálló Phantom tökéletesen ötvözi magában a Kelet és a Nyugat szellemiségét, az antik és a modern felfogást, valamint a békesség és az életöröm megnyilvánulását. Yusaku Maezawa, japán vállalkozó, műgyűjtő és autórajongó álma valósult meg általa.

rollsroycephantomoribe.jpg

Yusaki Maerawa, japán vállalkozó imádja a különleges autókat. Legújabb kedvencét úgy képzelte el, mint egy szárazföldi sugárhajtású repülőgépet, ami a magán légiközlekedés finom exkluzivitását kínálja az országutakon is. Úgyhogy a nyugat-sussexi Rolls-Royce Motor Cars szakemberei összefogtak a párizsi Hermès kézműves mestereivel, s közösen megalkották ezt a csodálatos Bespoke Phantomot, mely az Oribe nevet viseli.

Mivel a Rolls-Royce Phantom Oribe Yusaku Maezawa személyiségét, szenvedélyeit és ízlését tükrözi vissza, nincs mit csodálkozni azon, hogy az autó feltűnő kétszínű külseje megegyezik az antik japán Oribe edények jellegzetes zöld és krém mázaival. Egyébként a felső rész Oribe Green árnyalata teljesen egyedi, kizárólag a japán úriember számára készült, a goodwoodi Surface Finish Center szakemberei hosszú hónapok alatt keverték ki, hogy tökéletesen visszaadja azt a fényes, mélyzöld színt, amely a 16. századi kerámiákat jellemzi. A Rolls-Royce nagylelkűen az ügyfél magánrepülője számára is elérhetővé tette ezt, hogy ugyanaz a hangulat vegye körbe Yusakit - földön és égen egyaránt. Az összképet a krémfehér alsó rész teszi teljessé.

 rollsroycephantomoribe05.jpg

Ugyanez a szín harmonikusan megjelenik a belső térben is, melyet a párizsi Hermès tervezői és kézművesei, valamint a Rolls-Royce Bespoke kollektívája közösen alkotott meg. Az utastér túlnyomórészt Hermès Enea Green bőrből készült, különös figyelmet fordítva azokra a részekre, melyeket a tulajdonosa megérinthet: többek között jutott borjúbőrből a kormánykerékre, a sebességváltóra és a klímaberendezés vezérlőire. De a műszerfalat, az oszlopokat és a kevésbé látható felületeket is e nemes anyag vonja be, beleértve a kesztyűtartó, a csomagtér vagy a pezsgőhűtő bélését. Az együttműködés és a két gyártó kölcsönös megbecsülésének jeleként a kesztyűtartó fedelén a Habillé par Hermès Paris szignó domborodik.

rollsroycephantomoribe10.jpg

Hogy miben különleges még a Bespoke Rolls-Royce Phantom kabinja, itt olvasható bővebben. Torsten Müller-Ötvös, a R-R vezére pedig így mutatta be az újdonságot: „Ez a fenséges és ízléses Rolls-Royce Phantom megmutatja, hogy mi jöhet létre abból, amikor a világ két nagy műhelyéből érkező tehetséges mesterek szorosan együttműködnek egy olyan inspiráló ügyfél mellett, mint Maezawa-san. Ez a szakértelem, az elképzelések és a készségek egybeolvasása, mely megmutatja az iparművészeink és a képességeink legjobbját”.

Szólj hozzá

Rolls-Royce Hermès Bespoke Rolls-Royce Rolls-Royce Phantom Oribe