2021. máj 27.

Opel Movano & Movano-e 2021 - Jó alap

írta: 21századiautósvilág
Opel Movano & Movano-e 2021 - Jó alap

opelmovanoe2021.jpgMinden szállítási feladathoz hozzá lehet rendelni egy új Opel Movanót: a városi személy- és áru szállításoktól kezdve a hűtőkocsin keresztül egészen a lakóautókig bezárólag. A jármű robusztus jellege már a dizájnban is tükröződik, ugyanakkor a Movano megjelenése a dinamikus menettulajdonságait és a nagy hatékonyságát is tükrözik.

opelmovanoe2021b.jpg

A furgon vásárlói négy hosszúság (L1-4) és három magasság (H1-3) közül választhatnak, maximális befogadóképességük 8 és 17 köbméter között mozog. A H3, azaz a legmagasabb változat ajtói 2,03 méter magasak, s mivel 180 fokban nyílnak (opcionálisan 270 fokra is nyithatók), különösen könnyen pakolható a Movano. Az Opel választható össztömege is a legszélesebb paletták közé tartozik a kategóriában: 2,8-tól egészen 4 tonnáig terjed, miközben a hasznos teherbírása maximum 2,1 tonna lehet. Alacsony, 460 milliméteres küszöbmagassággal, a kerékívek közötti 1422 mm és az oldalpanelek közötti 1870 mm szélességgel a nagy Movano raktere csúcsnak számít az osztályában.

opelmovanoe2021dz.jpg

Az alap utasfülkében három ember fér el, míg az opcionális kibővített, két üléssoros változat (crew cab) hét személy számára kínál elegendő helyet. Ráadásul a legmodernebb vezetéstámogató rendszerek nemcsak a sofőrök és az utasok, hanem más közlekedők számára is védelmet nyújtanak. A Movano biztonsági arzenáljában többek között szerepel a ráfutást megelőző automatikus fékasszisztens, a holttér-figyelő, a pótkocsi vontatáshoz kifejlesztett lejtmenet-szabályozó és a sávelhagyásra figyelmeztetés is, ezek jó része ráadásul alapfelszereltség. Hasonlóan hasznos megoldásokat kínál a tulajdonosok számára az „OpelConnect” és a „myOpel” alkalmazás. Előbbi portfóliójában benne van az e-segélyhívás, a valós idejű online forgalmi információkat szolgáltató LIVE navigációs rendszer pedig nagyban megkönnyíti a tájékozódást.

opelmovanoe2021h.jpg

A kibocsátásmentes Movano jellemzőiről itt olvashatnak részletesebben. De természetesen a Movano a legkorszerűbb dízelmotorokkal is piacra kerül, ezekre a magas üzemanyag-hatékonyság és alacsony CO2-kibocsátás a jellemző, nem mellesleg egytől-egyig megfelelnek a szigorú Euro 6d kibocsátási normáknak. A 2,2 literes erőforrások teljesítménye 88 kW (120 LE) és 121 kW (165 LE) között mozog, 300 vagy 370 Nm-es csúcsnyomatékuk pedig igen alacsony, 1500-as, valamint 1750 fordulat/percnél jelentkezik. Mindegyik az első kerekeket hajtha egy hatfokozatú manuális sebességválót segítségével.

opelmovanoe2021a.jpgAz új Movano és a Movano-e az év második felében érkezik az Opel márkakereskedésekbe, „teljessé téve az elektromos kishaszongépjármű kínálatunkat. Kereskedelmi ügyfeleink tehát kibocsátásmentesen vezethetnek és szállíthatnak. Meggyőződésünk, hogy az új generációs Movano további piaci részesedést fog szerezni a márka számára ”- mondja Michael Lohscheller, az Opel vezérigazgatója. A piaci szegmens első számú platformján alapuló újdonság kiváló teherhordó képességet valamint a karosszéria- és raktérkapacitások széles skáláját kínálja mindezt alacsony fenntartási költségekkel párosítva.

opelmovanoe2021e.jpg

 

Szólj hozzá

haszonjármű Opel elektromos furgon Opel Movano & Movano-e electric commercial vehcle