2021. aug 02.

Bentley Flying Spur Hybrid Odyssean Edition - Kitekintés a jövőbe

írta: 21századiautósvilág
Bentley Flying Spur Hybrid Odyssean Edition - Kitekintés a jövőbe

bentleyflyingspurodysseanedition02.jpgAz EXP 100 GT által inspirált, exkluzív megjelenésű és felszereltségű Bentley Flying Spur Hybrid Odyssean Edition megmutatja, hogy a hibridizáció nem veszélyezteti sem a luxust, sem a teljesítményt.

bentleyflyingspurodysseanedition01.jpg

A Bentley villamosítás felé vezető útjának és a nemrégiben bejelentett Beyond 100 stratégia részeként a brit márka fejlesztői mélyreható kutatást végeztek arról, hogy miként használják a Bentley Hybrid tulajdonosok az autóikat. Ebből kiderült, hogy az első generációs Bentayga Hybrid vásárlóinak 90 százaléka naponta vagy hetente többször „előveszi” kedvenc négykerekűjét, ráadásul közel 100 százalékuk az EV üzemmódot is kihasználja. További adalék, hogy a pilóták fele következetesen 30 mérföldnél kevesebb utat tesz meg, ami azt is jelenti, hogy az utazások többsége, legyen az munkába járás vagy iskolába menés, túlnyomórészt károsanyag-kibocsátás nélkül is megvalósítható.

bentleyflyingspurodysseanedition.jpg

A Flying Spur Hybrid Odyssean Edition is tökéletesen megfelel majd az ügyfelek igényeinek, mivel a belső égésű erőforrás és a villanymotor közötti együttműködés páratlan kifinomultságot és óriási teljesítménytartalékot kínál. A hibrid hajtómű egy 2.9 literes V6-os benzines egység és egy fejlett elektromos motor erejét egyesíti, a rendszer csúcsteljesítménye 544 lóerő, míg a maximális nyomatéka 750 Nm. Nem mellesleg élénk gázreakciók és alacsony fordulaton is nagy nyomaték jellemzi az újdonságot, gyorsulásban meg alig marad el a V8-as Flying Spurtól: 4,3 másodperc alatt éri el álló helyzetből a 100 km/h-t. A hatótávja pedig meghaladja a 700 kilométert – egy tankkal. Ami az jelenti, hogy a nemes Gran Tourer kifejezetten hatékony és egészen visszafogott a fogyasztása.

bentleyflyingspurodysseanedition03.jpg

Ám a Flying Spur Hybrid Odyssean Edition több egy sima progresszív gépezetnél, a fenntartható anyagokat alkalmazó utastere inkább meleg, otthonos búvóhely, mint normál autóbelső. Többek között gyönyörűen kidolgozott, 100 százalékban brit gyapjúból készült tweed betétek, nyílt pórusú Koa furnér burkolatok várják az utasokat, utóbbiak sokkal kevesebb lakkot igényelnek, mint a hagyományos megoldás, mégis a fa természeteses felületi textúráját és esztétikáját adják vissza. A különleges, három színű bőrkárpitozás ugyancsak környezetbarát, élettartama pedig messze meghaladja a szokásost. A vevők egyébként ötféle specifikáció közül választhatnak, a Beluga, a Porpoise, a Cricketball, a Brunel és a Burnt Oak bőrözés egyaránt kifogástalan atmoszférát teremt. Ehhez jön még az ugyancsak speciális „lofted diamond” hímzési mintája, melyet a Bentley most először alkalmazott a története során.

bentleyflyingspurodysseanedition08.jpg

Természetesen az Odyssean Edition külső megjelenése is tökéletesen illik a kabin atmoszférájához, a hatféle fényezés mellé egyedi 21 colos könnyűfém keréktárcsák járnak, melyek díszítése a karosszéria több eleméről is visszaköszön. Persze, további extrák is választhatók a Bentley-hez, például LED-es üdvözlő lámpák, megvilágított Flying B embléma, Touring specifikáció, belső hangulatvilágítás, bőr tetőkárpit, s így tovább. Emellett a My Bentley alkalmazás számos intelligens és intuitív szolgáltatást kínál, az autó megtalálásától vagy lezárásától kezdve, az úti statisztikákon át (MY CAR STATISTICS), a jármű töltésének távindításáig (MY BATTERY CHARGE) bezárólag.

bentleyflyingspurodysseanedition09.jpg

Az EXP 100 GT által megihletett Odyssean Edition méltón ünnepli a Flying Spur Hybrid modell megjelenését, s rávilágít arra, hogy a hibridizáció nem veszélyezteti sem a luxust, sem a teljesítményt.

Szólj hozzá