2021. aug 04.

Volkswagen Taigo - Wolfsburg első SUV-kupéja

írta: 21századiautósvilág
Volkswagen Taigo - Wolfsburg első SUV-kupéja

volkswagentaigo.jpgA Volkswagen most először mutat be az európai piacon egy SUV-kupét: érkezik az elsőkerék-hajtású, hátrafelé lejtő tetejével divatos formájú, emelt üléspozíciójú és közönségkedvenc-gyanús Taigo.

A Volkswagen egy harmadik karosszériaváltozattal bővíti a moduláris keresztmotoros platformra épülő kompakt modelljeinek számát, a Polo és a T—Cross mellé felsorakozik a modern technológiát, optimális kényelmet és magasszintű biztonságot kínáló crossover kupé, azaz a Taigo. A 4,26 méteres hosszú újdonság a formatervezés, az egyéniség és az érzelmek hármasára összpontosít, így a kupékra jellemző sziluett mellé full LED-es fényszóró, teljesen digitalizált vezetőfüle és utolsó generációs infotainment rendszer társul, melyekkel könnyen belophatja magát a fiatal vagy fiatalos vásárlók szívébe. Ezt szolgálják az olyan külső opciók is, mint a IQ.LIGHT LED-Mátrix fényszórók vagy a hűtőrács megvilágított keresztléce.

 volkswagentaigo01.jpg

A beltérben pedig finoman kidolgozott multifunkciós kormánykerékkel és modern vezérlőelemekkel várja az utasokat, miközben az infotainment rendszer alapjául az MIB3 harmadik generációja szolgál, amely tartalmaz egy online vezérlőegységet (eSIM) és egy – konfigurációtól függő – „App Connect Wireless” funkciót. Nem mellesleg pedig a magas szintű biztonságot és kényelmet nyújtó vezetéstámogató rendszereknek hála, a Taigo körülbelül ugyanazt tudja, mint a magasabb kategóriákban szereplő Volkswagenek. Mindegyikben széria a városi vészfékfunkcióval kiegészített „Front Assist” környezetfelügyelő rendszer és a „Lane Assist” sávtartó automatika, némi felárért viszont félautonóm vezetést kínáló „IQ.DRIVE Travel Assist” is elérhető hozzá.

volkswagentaigo03.jpg

Nagyjából ilyen lesz a Volkswagen első SUV kupéja, ám a képeken szereplő példány egy sorozatgyártás közeli tanulmányautó és kereskedelmi forgalomban még nem kapható. Az autósvilág további hírei, érdekességei itt olvashatók.

Szólj hozzá

crossover SUV-Coupé Volkswagen Taigo Taigo