2021. aug 09.

NOVITEC N-LARGO Ferrari 812 GTS - Műremek

írta: 21századiautósvilág
NOVITEC N-LARGO Ferrari 812 GTS - Műremek

novitecnlargof81gts.jpgA Ferrari 812 GTS-en alapuló, mindössze 18 példányban készülő, 840 lóerős műremekért a szuper-sportkocsik tuningolására szakosodott Novitec és a széles karosszériák megszállottja, Vittorio Strosek a felelős.

novitecnlargof81gts06.jpgA Novitec immár évek óta hagyományosan N-LARGO név alatt kínál igen-igen látványos, extrém széles karosszériájú és szupergyors masinákat az ínyenc autórajongók számára. A német tuningműhely legújabb mesterműve a Ferrari 812 GTS-en alapul: a 12 hengeres és 211 centiméteres széles, 345 km/h-s végsebességre képes kétüléses közúti „szörnyetegből” mindössze 18 darab lát napvilágot.
novitecnlargof81gts14.jpgMint minden Novitec N-Largo projektet, az F81 GTS modellt is Vittorio Strosekkel együttműködve fejlesztették ki, akinek a lelkén számtalan extrém kasztni szárad, s lehetetlen megkérdőjelezni a szaktudását a szuper-sportkocsik átalakítása terén. Nem véletlen, hogy az átalakított 812 GTS is lélegzetelállítóan jól néz ki, de nemcsak szemet gyönyörködtető a látvány, hanem a minőség is elsőrangú. Természetesen minden alkatrész könnyű, ám mégis nagy szilárdságú karbonból készült, s tökéletesen illeszkednek a gyári karosszériához, mintegy 14 millimétert megtoldva azt szélességben. Az aerodinamikailag is optimalizált, tökéletesre formázott sárvédők és oldalelemek remekül hangsúlyozzák a nyitott sportkocsi homokóra alakját, az amerikai Vossen által gyártott, elöl 21 colos, hátul 22 colos könnyűfém keréktárcsákkal egyetemben. Az öt ikerküllős NF 10 NL felnik a legmodernebb kovácsolás technológiákkal készülnek, s a rajtuk feszülő 275/30 ZR21, illetve 335/25 ZR22-es abroncsokkal maximálisan kitöltik a rendelkezésükre álló helyet.
novitecnlargof81gts04.jpgTermészetesen az autó első és hátsó része is szervesen illeszkedik a widebody kialakításhoz, az új lökhárító jellegzetesen különleges arcot biztosít a 12 hengeres Ferrari számára. Nem mellékesen úgy alakították ki, hogy a fényezetlen frontspoilerrel együtt csökkentse az első tengelyre ható felhajtó-erőt. A motorháztető karbon elemei ugyancsak hozzájárulnak az paripa agresszív karakteréhez, akárcsak az integrált diffúzor és hátsó szárny, valamint a 110 milliméteres matt fekete vagy polírozott rozsdamentes bevonatú csöveken zenélő Novitec sport-kipufogórendszer. Utóbbi lehet hangvezérelt, kaphat 999 finom aranyozást, készülhet különösen könnyű ICONEL-ből, a lényeg, hogy – a 100 cellás sportkatalizátorokkal kombinálva - egyaránt jótékony hatással vannak a teljesítményre.
novitecnlargof81gts17.jpgSzóval, nemcsak pokoli hangon muzsikálnak, de 840 lóerőre emelik a V12-es erőforrás csúcsteljesítményét, mely 8750-es fordulatszámnál áll a pilóta rendelkezésére. Emellett a maximális nyomaték is 751 Nm-re nő – 7300-as fordulatnál. Így a nyitható tetejű szuper-sportkocsi 2,8 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra, s akár 345 km/h-val is bír repeszteni.
novitecnlargof81gts12.jpgA karosszéria 35 milliméteres ültetése, melyet a tuningműhely speciális sportrugók használatával valósít meg, szintén nagy szerepet játszik a kétüléses gép izgalmas megjelenésében és menettulajdonságaiban. Ugyanakkor a mindennapi használhatóság érdekében egy hidraulikus elülső emelőrendszert is kínál opcióként a Novitec, ezáltal a parkolóházakat és a rámpákat is könnyedén veszi az átalakított 812 GTS.
novitecnlargof81gts19.jpgNem elhanyagolható módon a NOVITEC a 812 GTS utasterét is a tulajdonosa ízléséhez igazítja, számtalan exkluzív és személyre szabott anyaggal. A lakberendezők a legfinomabb bőröket, a legízlésesebb ALcantarát használják a kabin átdolgozásához, nyilvánvalóan a legmagasabb kivitelezési színvonalon.
novitecnlargof81gts16.jpgA Novitec már számtalanszor bizonyította, hogy utolérhetetlen érzékkel nyúl hozzá a legegzotikusabb és legkívánatosabb négykerekűekhez is. A Ferrari 812 GTS esetében is remekmű született, a széles karosszériájú N-LArgo kivitel páratlan esztétikai élményt nyújt mindenki számára, miközben a ritka szerencsés vevői az egyéb képességeit is maradéktalanul kiélvezhetik.

Szólj hozzá