2021. nov 15.

Volkswagen ID.5 és ID.5 GTX - Első

írta: 21századiautósvilág
Volkswagen ID.5 és ID.5 GTX - Első

volkswagenid5_id5gtx01.jpgAz ACCELERATE márkastratégia jegyében bemutatkozott a wolfsburgi márka első SUV coupéja, az ID.5 és annak sportosabb, kétmotoros, ezáltal összkerék-hajtású változata, az ID.5 GTX.

volkswagenid5_id5gtxnyito.jpg

Elegáns, dinamikus dizájn, kivételes aerodinamika és kiterjesztett hatótávolság jellemzi az ID. család új, nagy hatótávú csúcsmodelljeit, melyek természetesen a márka modulrendszerű elektromos hajtáskoncepciójára (MEB) épül. A 4599 mm hosszú e-SUV Coupé minden szögből önállóságot és egyediséget sugároz, ugyanakkor a karakteres LED-technológia (opcionális) első és a hátsó fénycsíkjai összetéveszthetetlenül az ID. család tagjaként azonosítja az újdonságokat. A kifejező coupé dizájnhoz a szépen ívelő tető mellett az olyan stíluselemek is hozzájárulnak, mint a nagyméretű légbeömlők, az intelligens távolsági fényű IQ.Light LED-Mátrix fényszórók és a 3D LED hátsó lámpák, így nem véletlen, hogy az ID.5 jóval dinamikusabb a Világ ÉV Autója címet is elnyert ID.4-től.

volkswagenid5d.jpg

Az új karosszériastílus társalgószerű térkoncepciót rejt magában, s a kupés forma ellenére mindössze 12 milliméterrel alacsonyabb a hátsó fejtér az ID.5-ben, mint a fentebb emlegetett, hagyományos testvérében. A hosszú, 2766 milliméteres tengelytáv bőséges helykínálatot eredményez, a csomagtartó űrmérete 549 liter. Az elektromos szabadidő-kupéban felhasznált anyagok minősége első osztályú, az üléshuzatok anyaga nyilvánvalóan a felszereltséghez igazodik. A feláras Top Sports üléseket például a háttámasz felső részén lévő, perforált ID-logók teszik különlegessé. A belső tér hangulatos megvilágítása érdekében az Ambient Lighting funkcióban akár 30 szín közül is választhatunk.

volkswagenid5e.jpg

Az ultramodern digitális műszeregység és a nagyfelbontású multimédia-rendszer lélegzetelállítóan tiszta látványt nyújtanak, ám az Az innovatív, kiterjesztett valósággal rendelkező szélvédő-kijelző (opcionális) további információkat jelenít meg a vezető látóterében. Az új, 3.0-ás verziójú ID. szoftver több fejlesztést is magába foglal, például a természetes hangvezérlést („Hello ID”), ráadásul most már tanulni is képes, és hozzáfér az online információkhoz a felhőben. A We Connect járművezető számára nyújtott szolgáltatásai között megtalálhatóak a valós idejű forgalmi adatok, az online térképfrissítések, a töltőállomásokra vonatkozó információk, a webes rádió és még sok más.

volkswagenid5dz.jpg

A Car2X-kommunikációval a Volkswagen teljesen új szintre emeli az ID.5 biztonságát. A Volkswagen-flotta kompatibilis járműveitől származó adatokat, valamint az akár 800 méter sugarú körben található infrastruktúrától kapott jeleket képes helyben, a másodperc törtrésze alatt feldolgozni, így figyelmeztetni tudja a sofőrt a veszélyes területekre, balesetekre és torlódásokra. Például a Travel Assist a flottától kapott adatok segítségével még nyugodtabb és prediktívebb vezetési élményt nyújt. Az új, opcionális, memória funkcióval rendelkező Park Assist Plus pedig kérésre személyre szabott parkolást hajt végre. Emellett az ID.Light a vezetőtérben vizuális figyelmeztetésekkel segíti a vezetőt. További érdekességek az autosvilag.com-on.

Szólj hozzá