2021. máj 03.

Volvo C40 Recharge - Ez már tényleg a 21. század

írta: 21századiautósvilág
Volvo C40 Recharge - Ez már tényleg a 21. század

volvoc40recharge11.jpg

Amellett, hogy a szabadidőjárművek előnyeit a kupékra jellemző kecsesebb formavilággal ötvöző C40 a Volvo első olyan típusa, melyet eleve és kizárólag tisztán elektromos járműnek terveztek, kizárólag online lesz megvásárolható.

„A C40 Recharge a Volvo jövőjét képviseli, demonstrálva a célt, amely felé tartunk” – mondta Henrik Green, a vállalat technológiai igazgatója. „A modell tisztán elektromos, kizárólag online lesz rendelhető, méghozzá gyors szállítással, ráadásul praktikus és kényelmes gondoskodási csomagot kínálunk hozzá. Még soha nem volt ilyen élvezetes új Volvóhoz jutni.” volvoc40recharge.jpg

Habár a CMA platformra épülő C40 Recharge hátsó része meglehetősen forradalmi a Volvók között, lenyűgözően jól néz ki a kupésan alacsonyan húzódó és dinamikusan lejtő tetővonalával. Az új orrkialakítás ugyanakkor a jövő elektromos modelljeinek jellegzetes ismertetőjegye lesz, miközben a karakteres fényszórók ultramodern LED pixeles technológiát használnak.

volvoc40recharge04.jpg

A belső terében emelt üléspozíció és bőrmentes kárpitozás várja az utasokat, akik számtalan exkluzív szín és dekorelem közül is választhatnak. Akárcsak az XC40 Recharge, úgy a C40 Recharge is a piacon elérhető egyik legkiválóbb infotainment rendszert kínálja, amelyet a Volvo a Google-lel közösen fejlesztett ki, és amely az Android operációs rendszerre épül. Így számtalan beépített Google alkalmazást és szolgáltatást kínál, a Google Térképtől kezdve a Google Asszisztensen át a Google Play áruházig bezárólag. Az online kapcsolódásról ugyanakkor korlátlan adatkapcsolat gondoskodik, emellett az autó fedélzeti rendszereinek szoftvere vezeték nélküli kapcsolaton keresztül frissíthető. Ezáltal a C40 Recharge folyamatosan egyre jobb és egyre fejlettebb lesz.

volvoc40recharge09.jpg

A skandináv újdonság hajtásáról két villanymotor – egy elöl, egy hátul – gondoskodik, melyeket egy 78kWh kapacitású akkumulátor-csomag táplálja. Az energiatároló egység gyorstöltéssel körülbelül 40 perc alatt 80 százalékos szintre tankolható. A C40 Recharge várható hatótávolsága mintegy 420 kilométer lesz, az online szoftverfrissítésekkel azonban várhatóan egyre több kilométert tud megtenni az autó egyetlen töltéssel.

volvoc40recharge21.jpg

A Volvo céljairól, valamint a C40 Recharge kínálatáról és elérhetőségéről itt olvashatnak bővebben.

Szólj hozzá

elektromos autó Volvo Volvo C40 Recharge