2021. máj 23.

Porsche Cayenne - Nagy teljesítményű kivitelt tesztelt Walter Röhrl

írta: 21századiautósvilág
Porsche Cayenne - Nagy teljesítményű kivitelt tesztelt Walter Röhrl

porschecayennewalterrohrl2021.jpg

Walter Röhrl a Hockenheimringen tesztelte a Porsche Cayenne igazán erős és teljesen új, ezért még álcázott prototípusát. A kétszeres rali világbajnok el volt ragadtatva az újdonságtól. ahogy mesélte „egy nagy előrelépés minden eddigihez képest. Ez az autó újradefiniálja a SUV fogalom jelentéskörét.”

A Cayenne-t a hétköznapi használhatósággal és variálhatósággal ötvözött kimagasló menetteljesítmények emelték ki a konkurensek közül – már az első, 2002-es bemutatkozásakor is. De a 2006 Turbo S kivitel még a palettáról is „kilógott” az 521 lóerős csúcsteljesítményével, ahogy később a kifejezetten sportos hangolású GTS modellek is. „Olyan terepjárók voltak, amelyeket sportautóként lehetett vezetni – akkoriban ez igazán nagy szenzáció volt” - mondta Röhrl, visszatekintve a Cayenne első, ’E1’-es belső kódnévvel rendelkező generációjára.

porschecayennewalterrohrl2021c.jpg

A végleges tesztjeit futó, optimalizálás alatt álló, a Cayenne Turbo Coupé-n alapuló újdonság már szinte teljesen készen áll a sorozatgyártásra. A Porsche célja nem kevesebb, mint hogy ismét kategóriájának legjobb teljesítményét nyújtsa. Az új változat fejlesztésénél a fokozott közúti menetdinamika állt középpontban, hagyományosan tekintettel a kényelemre és a hétköznapi használhatóságra. Hogy mit mondtak róla a Porsche tesztpilótái, köztük Walter Röhrl, itt olvashatja el.

porschecayennewalterrohrl2021cs.jpg

Szólj hozzá