2021. jún 25.

Maserati Ghibli Operanera & Operabianca - Olasz dizájn, japán tökéletesség

írta: 21századiautósvilág
Maserati Ghibli Operanera & Operabianca - Olasz dizájn, japán tökéletesség

maseratighiblispecialeditionfragment.jpgMindössze 175 darab készül a Ghibli Operanera és Operabianca változataiból, melyek a Maserati és az utcai kultúra japán úttörője, Hiroshi Fujiwara együttműködéséből születtek.

Az autóiparban egyedi és különleges együttműködést valósított meg az olasz luxusautó-márka, a Maserati, illetve az utcai divat és zene egyik legnagyobb japán alakja, Hiroshi Fujiwara. A divattervező és zenei producer Fragment márkájának kollekcióját ültették át az autók világába, így születtek meg a Maserati Ghibli limitált szériás modellváltozatai, az Operanera és az Operabianca.

maseratighiblispecialeditionfragment03.jpg

A kooperációt a Maserati Fuoriserie testreszabási programja ihlette, mely lehetővé teszi a márka vásárlói számára, hogy megalkossák saját, egyedi ízlésükhöz igazított Maseratijukat. Hiszen egy autó, pláne egy Maserati, ma már sokkal több, mint egyszerű használati tárgy: sokkal inkább testreszabott „öltözék”, amit büszkén viselünk az utakon – a kortárs luxus szimbólumaként.

maseratighiblispecialeditionfragment01.jpg

Hiroshi Fujiwara az 1980-as évekbeli Tokió utcai divatkultúrájának úttörőjeként egyike volt az első DJ-knek, akik megismertették a felkelő nap országával a hip-hop műfajt.  A Maseratihoz hasonlóan merész egyéniség, aki nem fél tabukat döntögetni sem. Nem véletlen, hogy az Operabianca és az Operanera kivitelek az japán „ITANJI” szellemben születtek újra, az olasz dizájn és a japán tökéletesség ötvözeteként.

maseratighiblispecialeditionfragment07.jpg

A Hiroshi saját divatmárkájának stílusjegyeit felhasználó Ghibli Operanera & Operabianca kivitelek a Granlusso felszereltségen alapulnak, ám a speciális hűtőmaszk Fujiwara nagyvárosi stílusát tükrözi, s ehhez igazították a logót is. Megjelenésüket 20 colos Urano matt fekete felnik és a C-oszlopon elhelyezett egyedi, Fragment logók teszik teljessé. Belső tereik belső terek prémium bőr- és alcantara kárpitozást kaptak, a függőleges öltéseknél kontrasztos ezüst betét, a fejtámlákon pedig a klasszikus szigonylogó jelenik meg. A biztonsági övek sötétkék árnyalatúak.

maseratighiblispecialeditionfragment02.jpg

Az autó piaci bevezetését egy Hiroshi-val közösen tervezett ruhakollekció megjelenése kíséri, mely ugyanabban a rendhagyó szellemben született, mint maga az autó. Az autósvilág további híreiért és érdekességeiért kattintson ide.

Szólj hozzá